Høring om digital teknologiforståelse i folkeskolen

Del med dit netværk

I går afholdt Børne- og Undervisningsudvalget og Udvalget for Digitalisering og It en høring om digital teknologiforståelse i folkeskolen i Folketinget. Her var blandt andet oplæg af professer Ole Sejer Iversen der blandt andet er leder at det ny videnscenter for Digital Teknologiforståelse, dekan Jakob Harder fra KP, DLFs formand Gordon Ørskov, Laura Drachmann Poulsen fra Danske Skoleelever og ikke mindst lærer og it-vejleder Jonas Kvist fra Heibergskolen i København. De diskuterede alt fra teknologiforståelsens rolle i kultur til praktiske overvejelser omkring implementering og ikke mindst kom med gode eksempler på konkret undervisning.

Høringen varede lidt over en time og der var mange både gode pointer og spørgsmål.

  1. Formanden for Børne- og Undervisningsudvalget understregede, at i en verden, hvor digitalisering er allestedsnærværende, må vores børn rustes til at navigere i dette landskab.
  2. Forsøgsprogrammet har vist positive resultater. Eleverne engagerer sig i det, oplever undervisningen som relevant og får en fornemmelse af teknologiens plads i den virkelige verden.
  3. Om et nyt fag skal være et selvstændigt fag eller del af eksisterende fag er stadig til debat. Der er fordele ved begge tilgange, men det vigtigste er, at alle elever, uanset hvilken tilgang der vælges, får muligheden for at forstå og arbejde med teknologi.
  4. Vi kan ikke tale om teknologi uden også at adressere manglen på diversitet. Især piger skal inddrages mere i teknologirelaterede fag. Det handler om mere end bare fairness; det handler om at sikre en bred og alsidig forståelse af teknologi.
  5. At implementere teknologiforståelse i folkeskolen er ikke en hurtig løsning. Det kræver en strategisk tilgang, tid, og investering i uddannelse og udvikling af lærerkompetencer

Teknologiforståelse i skolen er kommet for at blive, men bliver det for alle og i hvilken form? For at det skal lykkes, skal der være en samlet indsats fra alle involverede: lærere, forældre, elever og beslutningstagere. Fremtiden ser spændende ud!


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *