Hurtig opsamling på artikler

Del med dit netværk

En af de ting generativ kunstig intelligens er rigtig god til, er at forkorte og opsummere tekst. Det har folkene bag SciSummary udnyttet til at bygge et værktøj der kan hjælpe enhver der gerne vil holde sig orienteret, men oplever at tekstmængderne er lidt store.

En lang rapport om udbyttet af at være to lærere/voksne i lokalet kan hurtigt opsummeres. Så kan man vælge hvilke dele man vil læse efterfølgende.

Grundmotoren i SciSummary er at man uploader en pdf og efterfølgende får tjenesten til at lave et resume. Man kan vælge forskellige modeller og længder på disse resumeer, men fælles er det at man får et fint overblik over den uploadede artikel. Jeg bruger det til at afgøre om det er nødvendigt at læse hele artiklen eller udvalgte dele af den, ligesom jeg også anvender det til at lave resumeer efter jeg har læst en artikel og tilpasser dette til hvad jeg finder vigtigt. Det er med andre ord endnu et generativt værktøj der kan hjælpe med at gøre arbejdet mere effektivt.

I betalingsudgaven af SciSummary kan man også chatte – stille spørgsmål – til det uploadede dokument. Det er ChatPDF der trækkes på til dette.

Man skal dog ikke. som man heller ikke bør gøre med andre generative systemer, overlade hele arbejdet til SciSummary. Man kan ikke være helt sikker på at den får alle vigtige pointer med, så det giver kun værdi hvis man bruger det som værktøj til at arbejde mere effektivt, ikke hvis man bruger det til at lade være med selv at læse.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *