Bliv forespørgsels-ninja med Coursera

Del med dit netværk

Der findes allerede et hav af kurser, webinarer, bøger og andre måder at gøre sig klogere på kunstig intelligens, hvordan man selv bygger modeller og ikke mindst hvordan man anvender forespørgsler (prompts) til at få de store sprogmodeller til at levere brugbare og imponerende resultater.

En af de store udfordringer med systemer som ChatGPT er at man let kommer til at tro at de skal bruges som Google. Men ligesom vi ikke altid er gode til at lave de forespørgsler som får Google (eller Bing) til at levere gode resultater, er det faktisk heller ikke helt let at skrive en rigtig god forespørgsel til en chatbot.

Her kommer Coursera til hjælp – i hvert fald hvis man ikke er bange for at lære på engelsk. Her udbyder Vanderbilt University kurset Prompt Engineering for ChatGPT. Kurset bliver “undervist” af Dr. Jules White, der er professor i Computer Science. Der er primært tale om videoer hvor Jules gennemgår forskellige koncepter. Det er så krydret med lidt korte læsestykker og selvfølgelig opgaver hvor man selv skal lave forespørgsler med sin foretrukne chatbot.

Jules er en ganske levende fortæller til trods for at han sidder med fingrene på tasterne undervejs – det hele bliver nemlig gennemgået med chatbotten på sidelinjen

Kurset er meget begyndervenligt uden at blive overfladisk. Instruktøren er god til at komme med eksempler og billeder på det han forklarer og selv for erfarne promptere er der noget at lære. Jeg blev for eksempel overrasket en smule over hvor avanceret man kan lave formater som svarene fra chatbotten skal leveres i.

Overordnet kan man blive rigtig meget klogere på de mønstre eller metoder som kan bruges og kombineres så man bliver en forespørgselsninja. Det betyder at der indgår diskussioner og eksempler på begreber som personaer (både som afsendere og modtagere), hvordan man kan få sprogmodellen til at spørge, vise tankerækker, opstille små spil, lave modstilliner eller alternativer, men også hvordan man kan lave avanceret formatering af svarene eller inddrage specialviden eller ny viden fra efter sprogmodellens træningstidspunkt. Endelig ses også på hvordan man kombinere de forskellige tilgange.

Kurset er gratis med mindre man vil have et fint kursusbevis og det behøver de fleste jo heldigvis ikke. Kurset er sat til at tage 18 timer, men skruer man lidt op for afspilningshastigheden og er hurtig til at løse opgaverne kan det klares på en enkelt dag eller 3-4 aftener 😉


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *