En dansk sprogmodel

Del med dit netværk

Der findes faktisk en 100% dansk sprogmodel, og den er endda tilgængelig gratis for alle. Så bliver du træt af at SkoleGPT hele tiden skifter til engelsk kan du give DanskGPT et skud.

DanskGPT blev skabt for at fremme dansk sprogteknologi og er et privat projekt som maskinlærings entiutasten Mads Henrichsen har arbejdet på i godt et år. Mads  ønsker at DanskGPT skal være et dansk alternativ til ChatGPT. Et alternativ der ikke bare forstår dansk sprog, men også er trænet så den kan svare indenfor dansk kultur. DanskGPT er trænet på cirka tre milliarder danske ord og vendinger, sammenlignet med de omkring 6 billioner ord, som GPT3.5 er trænet på. Det betyder også at selvom DanskGPT er bedre på specifik dansk viden, er den bestemt også bedre til både at konfabulere (det som vi burde kalde det i stedet for hallucinere, når sprogmodellerne opfinder fakta og leverer det som sandhed) og til direkte at sludre – altså der hvor man slet ikke er i tvivl om at den er kørt ud af et sidespor.

DanskGPT kan søge på nettet og finde svar på de forespørgsler den får. Her har jeg bedt den undersøge it-torvet.dk

Så selvom DanskGPT på ingen måde kan hamle op med ChatGPT i forhold til den overordnede træningsdata og dermed de opgavetyper den kan klare, så klarer den sig overraskende godt på dansk og i forhold til danske forhold.

Chatinterfacet tillader også at man henter information direkte med en søgning på nettet, hvilket stadig kræver betalingsversionen af ChatGPT.

 


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *