Inspiration fra Gymnasieskolen

Del med dit netværk

I det nyeste nummer af GLs medlemsblad Gymnasieskolen kan man læse flere spændende artikler om betydningen og udfordringerne ved kunstig intelligens. Blandt andet har Lars Due Arnov, der både er gymnasielærer og CFU-konsulent, skrevet en kronik. Han kommer med gode overvejler over den stigende brug af AI-chatbots, såsom ChatGPT, på uddannelsesområdet. Han er nysgerrig på både de positive og negative konsekvenser af teknologien.

Lars Due Arnov har skrevet en rigtig god kronik

På den positive side kan AI-chatbots tilbyde personaliseret læring og give eleverne øjeblikkelig feedback, hvilket potentielt kan forbedre uddannelsesprocessen og gøre den mere tilgængelig.

På den negative side fremhæver han de potentielle risici, herunder hvordan AI kan fremme akademisk snyd og om elever reelt lærer noget selvstændigt. Desuden rejser Lars en række vigtige spørgsmål om dataprivatliv, hvordan chatbots passer ind i GDPR-lovgivningen, og hvilken indvirkning de har på lærerrollen.

Hvad enten man arbejder i grundskole, på ungdomsuddannelser eller en videregående uddannelse er det en ganske tankevækkende kronik og der er også andre gode historier i det nye nummer af Gymnasieskolen:


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *