Nu kan man lave sin egen GPT

Del med dit netværk

Af Jacob Witt-Larsen

En af de mange nyheder som OpenAI annoncerede på deres DevDay var muligheden for at lave specialiserede versioner af ChatGPT, kaldet GPTs. Det blev annonceret at muligheden ville rulle ud til ChatGPT plus medlemmer i løbet af de næste uger.

Jeg var så heldig at jeg fik adgang til GPTs i sidste uge. Jeg prøvede an af de foruddefinerede GPTs, som OpenAI selv har lavet og fik lyst til at prøve at lave en selv.

Som IT-vejleder og matematiklærer er jeg meget optaget af mulighederne ved at understøtte mine elevers læring, ved hjælp af digitale hjælpemidler. I disse tider, med de muligheder der foreligger i en sprogmodel som ChatGPT og nu med muligheden for at lave min egen GPT greb jeg chancen.

Da jeg startede processen op med at lave min egen GPT, troede jeg at det var en besværlig og meget langsommelig proces. Jeg må dog indrømme at det var meget lettere end jeg overhovedet turde tro på.

ChatGPT startede med at spørge mig hvad jeg ønskede at lave og spurgte om forskellige ting som hvilken tone skal GPTen svare med, skal den være opmuntrende o. lign. ChatGPT designede selv logoet, ved hjælp af DALL E 3.

Min første tanke var at Math Whiz skulle være min hjælper i at lave alle typer af opgaver til den 7. klasse jeg har i matematik. Det hele var så nemt at lave at jeg tænkte at jeg ville prøve at få Math Whiz GPTen til at være en matematik, hjælper og tutor. GPTen er blevet instrueret i altid at svare på dansk og at den aldrig må give resultatet. Den skal opføre sig som på en måde så den altid er støttende og opmuntrende i sine svar. Selvom Math Whiz aldrig må give den der skal have hjælp svarene, så er den efter nogle afprøvninger blevet bedt om at meddele, hvis personen der bruger den giver et rigtigt svar på opgaven.

Jeg er bestemt ikke færdig med at forbedre Math Whiz, men jeg tror at jeg vil prøve at få den til at spørge om et klassetrin, sådan at den tilpasser sig og alle elever, uanset klassetrin, kan lærer og øve deres matematiske færdigheder.

Muligheden for at lave sine egne GPTs er begrænset til brugere med et abonnement hos OpenAI.

 

Jacob Witt-Larsen er  IT-vejleder, MakerSpace Ressourceperson samt AMR på Byskolen i Nakskov, hvor han har været ansat siden 2014. Han er uddannet lærer og har desuden taget et Pædagogisk Diplom i IT & Kommunikation. Begge dele fra Professionshøjskolen Absalon. Jacob er 45 år.

 

 


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *