Undersøgelse om brugen af kunstig intelligens i undervisningssektoren

Del med dit netværk

Peter Eduard og Mikkel Kofoed er ved at undersøge undervisere, administratorer og lederes holdning til kunstig intelligens og hvordan det implementeres. De har derfor brug for hjælp, så svar gerne på spørgeskemaet og del også gerne med med alle inden for undervisningssektoren:

Undersøgelsen skal blandt andet bruges til at sammenligne med de første spæde undersøgelser fra februar 2023 med de udvidede erfaringsbaserede undersøgelser og perspektiveringer fra november 2023.

I næste uge er Peter i Porto, hvor han holder oplæg på den 2. internationale konference om etik i kunstig intelligens.

Her leder de efter holdningsforskelle mellem de forskellige uddannelsessystemer; folkeskolen, gymnasieskolerne, universiteterne og de erhvervsrettede uddannelsessystemer. Peter er også ekstern etik-konsulent for EU og derigennem arbejder med etik i forhold til de digitale, hvorfor der også er spørgsmål til denne del af brugen og holdningen til kunstig intelligens.

Når man er med til at svare kan man også registrere sig som interesseret i at modtage opfølgende informationer om undersøgelsen og det videre arbejdere fra Mikkel og Peter.

Mikkel arbejder til dagligt bl.a. med at udvikle og anvende AI i undervisningen og har en baggrund som kandidat i datalogi og ph.d. i naturvidenskabernes didaktik. Han har arbejdet hos Science Talenter siden 2010. Peter arbejder gennem sit firma eduard.dk primært med kunstig intelligens gennem Google Teachable machines og noget AI hardware de kobler sammen med Micro:bits. Sammen afholder vi to årlige camps på Sciencetalenter om AI – med hovedvægt på programmering, men hvor etik også fylder noget.

Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *