Vi skal stadig passe på og undgå it-evangelismen

Del med dit netværk

Forleden udkom forskerklummen “Integrative teknologiforståelser for en bæredygtig verden” af Mikala Hansbøl på videnomlaesning.dk, som er Nationalt Videnscenter for læsnings hjemmeside. Hvis du har et kvarter til overs i din weekend, så er her godt indhold til en læsepause.

Billede: OpenAI’s DALL-E

Mikala har tidligere skrevet om emnet her på IT Torvet. I klummen fortsætter Mikala sine overvejelser over vigtigheden af at integrere digitale teknologier i uddannelsessystemet på en reflekteret og bæredygtig måde. Mikala argumenterer for, at skoler og ungdomsuddannelser bør arbejde med en dybere forståelse af, hvordan teknologi filtrerer sig ind i vores liv og samfund. Hun fremhæver, hvordan både it-evangelisme og -pessimisme mangler nuancer i forståelsen af teknologiens rolle og påvirker uddannelse og samfund.

“Jeg kalder her forestillingen om, at vi ’bare’ skal lære at prompte, og at det er vigtigt, vi løber efter ét teknologisk tog (fx ChatGPT eller AI), for it-evangelisme.”

Mikale understreger nødvendigheden af en nuanceret tilgang til teknologi i uddannelse, hvor både fordele og potentielle ulemper anerkendes og opfordrer til en integreret tilgang, der anerkender teknologiens kompleksitet og dens indvirkning på vores samfund og uddannelsessystemer.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *