Lyt til “kun på DR LYD” uden DR LYD

Del med dit netværk

For en måned skrev jeg et indlæg om Danmarks Radio på LinkedIn, der er gået fra at dele deres indhold på forskellige platforme til at kræve at man bruger deres egne apps for at kunne tilgå indholdet. Begge dele er dumme. I den første tilgang kræver man af brugerne at de bruger bestemte platforme som Facebook for at kunne følge med. I den anden bliver man lukket inde andre bestemte platforme.

Indholdet fra Danmarks Radio bør være åbent og tilgængeligt, så vi som medieforbrugere selv kan vælge hvilken platform vi vil bruge. Nedenfor kan du læse indlægget, men først lige tilbage til overskriften. For forleden var der en hjælpsom LinkedIn-bruger der delte et link til siden https://drpodcast.nu/. Her kan man abonnere på de udsendelser der ellers er blevet “først i DR Lyd” eller “eksklusivt i DR Lyd” som godt gammeldags RSS-link og få dem lige en den podcast-app man selv foretrækker.

DR låser deres indhold inde. Nedenfor mit oprindelige indlæg om det på LinkenIn.

Det startede med Sara og monopolet der blev “eksklusivt i DR Lyd”, hvilket jeg ikke tog så tungt (for jeg hører ikke Sara og monopolet). Nu er så Genstart blevet “Først i DR Lyd”. Så hvis man ikke vil have en DR app, hvor man er bundet til kun at høre DR programmer og skal forholde sig til om man vil høre programmer fra DR – Danmarks Radio eller nogle alle de andre gode podcast fra andre udgivere, så skal man fremover vente tre dage før man kan høre med på dagens afsnit.

Jeg er stor tilhænger af at Danmarks Radio ikke udgiver deres indhold på Facebook og andre sociale medier, men i stedet forsøger at hive det hjem til egne platforme, men at blokere for at tilgå deres indhold med generelle værktøjer er en sørgelig udvikling.

Jeg håber de holder op med denne tåbelige udvikling. Det er ikke den slags der gør mig mere venligt stemt overfor licens og public service. Men kan håbe der er rigtig mange der ikke installerer DR Lyd men fortsætter med at lytte med forsinkelse eller helt holde op med at lytte, så Danmarks Radio kan omgøre denne ærgelige strategi…

Og så er jeg slet ikke begyndt på historien om at jeg nu ikke længere kan streame DRTV via min Chromecast uden at være logget ind med en DR profil. “Så du kan fortsætte der hvor du kom til” siger de. “Så de kan suge mine data” siger jeg…


Del med dit netværk

Kommentarer

  1. By Annonym

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *