Ægte fotos helt gratis

Del med dit netværk

Pexel hedder en billed- og videodelingstjeneste som er god at kende hvis man er ved at blive træt af ai-skabte billeder. Tjenesten blev for nogle år siden opkøbt af Canva, men tilbyder fortsat gratis fotos og videoklip som man frit må benytte, så længe man ikke udstiller personer på billederne i et dårligt lys, sælger billedet i en ubearbejdet form eller misbruger dem til reklamer. De har for nyligt opdateret deres regler, så det nu er helt tydeligt at materialet skal være ægte – altså ikke skabt med generativ kunstig intelligens.

Billede af vinterstemning i Hillerød (fotograferet af Mads Terkelsen og lagt på Pexels. Man skal faktisk ikke kreditere fotografen når man bruger materiale fra Pexels, men man må godt).

Selvom Canva er tydeligt på sitet – for eksempel kan man, når man har fundet et billede, vælge at åbne og redigere det i Canva i stedet for at downloade, er det ikke alt for påtrængende. Og så holder siden hvad den lover. Det er gratis at downloade og det er faktisk kun hvis man selv vil dele at man overhovedet behøver at oprette en konto.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *