Kom i gang med SkoleGPT

Del med dit netværk

Jeg har tidligere skrevet om SkoleGPT og om at man kan hjælpe med at svare på et spørgeskema og være med til at udvikle maskinen. SkoleGPT har dog sine udfordringer. Dem er dog veje omkring.

En vej er udvikling og her inviterer Future Classroom Lab og Digitaliseringsstyrelsen til et Hackaton hvor man kan være med til at udvikle på teknologien. Det finder sted på Københavns Professionshøjskolen den 7. marts klokken 9.00 – 15.30 og der er tilmelding efter først-til-mølle princippet. Bagmændene lover også at der vil være både pizza og netværk efterfølgende så længe der er nogen der orker at blive ved.

 

Man behøver ikke være kodehaj eller forespørgselsguru for at være med til at hackaton

En anden vinkel på at overkomme SkoleGPTs udfordringer end at bygge videre er at gøre dem til styrker. Det skrev Martin fra Tankespirene om i et spændende blogindlæg fra starten af måneden der fortjener du besøger og læser (eller genlæser) hvis du ikke allerede har været forbi.

SkoleGPT er meget mindre tilgivende end ChatGPT og kræver mere præcise forespørgsler for at opnå de ønskede svar. Det er afgørende at forstå SkoleGPTs begrænsninger, især tendensen til at skifte til engelsk. For at bruge SkoleGPT effektivt, skal elever udvikle en strategi for prompting, der passer til platformens sprogspil.

Her peget Martin på brugen af chatbotten i udforskning af fiktive universer. Gennem en slags rolle-forespørgsler, hvor SkoleGPT tildeles en karakter fra et fiktivt univers. Dette kan være en litterær figur eller en anden velkendt persona. Ved at skabe et prompt baseret på karakterens univers, kan eleverne opnå mere sammenhængende og interessante svar. Dette tilgang åbner op for kreative og dybdegående undersøgelser af litterære figurer og deres verdener. SkoleGPT kan således bruges til at udforske en række emner, fra litterære analyser til aktuelle verdensbegivenheder. For eksempel kan eleverne interviewe en fiktiv karakter som Jokeren fra Batman-universet om klimaforandringer eller andre relevante emner, og sammenligne svarene med den karakterens kendte perspektiver og holdninger. Denne metode kan fremme kritisk tænkning og dybere forståelse af både fiktionens og den virkelige verdens kompleksitet.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *