Skoleudvikling på spor 10

Del med dit netværk

Om syv uger sker der noget spændende. I hjertet af København er en revolutionerende begivenhed nemlig ved at tage form. En begivenhed der håber på at være med til at omdefinere, hvordan vi tænker på uddannelse og læring. “Skole i morgen” hedder begivenheden og det er ikke bare en begivenhed; det er en bevægelse, et kæmpe laboratorium for ideer og innovation i skoleverdenen. I samarbejde med række græsrødder, organisationer, forskere og skolefolk, tilbyder denne dag en unik mulighed for elever, lærere, og fagfolk at dykke ned i fremtidens uddannelsesmuligheder. Baggrunden for initiativet er ønsket om at skabe en skole der trives og hvor der trives. Det handler måske ikke så meget om teknologi, men i den grad om skole og skoleudvikling.

Dagen er bygget op med tre transformerende faser:

10.00 til 14.00 – Eleverne Tager Scenen: Denne del af dagen er dedikeret til eleverne. 24 klasser fra forskellige skoler deltager i et “skoleeksperimentarium”, hvor de vil støde på alt fra skateboardlandsholdet til bygning af undervisningslokaler med genbrugsmaterialer. Denne session handler om at give eleverne en stemme og lade dem udtrykke deres håb og ønsker for fremtidens skole.

14.00 til 18.00 – Fagfolk Bliver Inspireret: Undervisningsprofessionelle samles for at lære fra eksisterende praksisser og innovative ideer. De får muligheden for at deltage i et “NYDIDAKTISK laboratorium”, udforske folkeskolens formål gennem tiderne, og opdage nye perspektiver på skolearkitektur samt pauser og frikvarterer som en integreret del af undervisningen.

18.00 til 22.00 – Skole-Folkemøde: Aftenen er reserveret til at dele resultater og refleksioner fra dagens aktiviteter. Dette vil finde sted gennem oplæg og debatter, hvilket giver en platform for en bredere diskussion om skolens fremtid.

Ambitionen er at begivenheden ikke slutter den 15. marts. Det er her den rigtigt begynder. Håbet er nemlig, at de ideer og produkter, der opstår denne dag, vil fortsætte med at leve og inspirere. Gennem digitale publikationer, en omrejsende interaktiv udstilling, og et skoleudviklingsnetværk, vil “Skole i morgen” forhåbentligt fortsætte med at påvirke og forme uddannelsessektoren på tværs af landet.

“Skole i morgen” er nemlig mere end en begivenhed; det er en katalysator for forandring, et springbræt for nysgerrighed og innovation inden for uddannelse. Deltagerne, både unge og gamle, er ikke kun vidner til denne forandring; de er aktive medskabere af fremtidens skole.

Det handler blandt andet om trivsel

Skole i morgen finder sted på SPOR10. Dette spændende sted ligger i Jernbanebyen, og er mere end blot et sted; det er et symbol på fællesskab og innovation. Med sin placering i hjertet af en kommende ny bydel, bliver SPOR10 et centralt mødested. Dens fem store sammenhængende haller danner en perfekt ramme for “Skole i morgen”, der finder sted d. 15. marts.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *