Hjælp til at lave rubrics til elevernes opgaver og projekter

Del med dit netværk

Læremålsstyring er heldigvis blevet nedtonet i grundskolen og den nyligt nedsatte ekspertgruppe er ved at se på hvordan indhold og fokus i fagene skal se ud. Men derfor kan der stadig være rigtig god mening i at gøre det tydeligt for elever hvad der forventes i opgaveløsning og projekter – uanset hvordan man så i øvrigt arbejder i klassen. Til dette bruger mange såkaldte rubrics.

Den færdige rubric kan let udskrives eller eksporteres – eller gemmes online hvis man ellers opretter en gratis konto…

Et lidt ældre værktøj, Rubistar, er udviklet særligt til brug i forbindelse med projektbaseret arbejde, men kan altså også bruges i andre sammenhænge. Værktøjet tilbyder en række valg af emner og derefter kan man hurtigt vælge de områder hvor der skal være tydelige mål. Det hele er klaret med en fast programmering, så samme valg giver altid samme resultat. Værktøjet og dermed resultatet er på engelsk (eller spansk), men kan være en god inspiration hvis man har brug for inspiration. Man kan selvfølgelig også bruge generativ kunstig intelligens til at blive inspireret, men systemet her er lavet særligt til det og det er let at både eksportere og gemme sit arbejde (det sidste kræver dog at man opretter et login).


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *