Kan du huske Magic Eye

Del med dit netværk

Tilbage i 90’erne var der er en serie af bøger med serietitlen Magic Eye der indeholdt en række imponerende auto-stereogrammer. Kort fortalt er der tale om 2-dimensionelle billeder som kan skabe en optisk illusion af at være 3-dimensionelle. Hvor stereogrammer benytter to let-forskudte billeder der bruges på henholdsvis højre og venstre øje, anvender autostereogrammer kun et billede. Til gengæld kræver det en indsats at se billedet og der findes forskellige teknikker til at lære at se billederne.

Her et eksempel på et stereogram med en tekst der skjuler sig i ilden…

For tiden roder jeg lidt med Escape Rooms og i den forbindelse ville jeg gerne lave et stereogram. Til dette anvendte jeg tjenesten Easy Stereogram Builder, som kan lige præcis det den siger. Man kan med tjenesten vælge en figur (eller uploade en – der er gode forklaringer til hvordan de laves) eller en tekst, en baggrund og så ellers få skabt et stereogram, som man så downloader til egen computer.

1-2-3 og så har man et stereogram. Tjenesten har en række forhåndsdefinerende figurer man kan bruge, man kan uploade sine egne eller man kan bruge en tekst. Derefter kan man vælge mellem et væld af texturer til stereogrammet.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *