Hvordan ville en AI lave det billede?

Del med dit netværk

Ude på IT Universitet sidder Miguel Sicart som leder af Center for Digital Play. Han demonstrede for nylig den spændende tjeneste Ekko som han har udviklet og arbejder på sammen med sine studerende.

Tjenesten minder lidt Memecam, men i stedet for at bruge billedtolkningen til at skabe et meme, bruger tjenesten i stedet beskrivelsen af det nye billede til at skabe en forespørgsel (prompt) som den så beder DallE om at lave til et billede. Man får man andre ord en kunstig udgave af det billede man lige har taget – eller et ekko af billedet og dermed en forklaring på navnet på tjenesten.

Ved hjælp af webcam tager man et billeder. Man kan også vælge billedmodel – både DallE 2 og 3 er tilgængelige.

Tjenesten er også flink nok til at vise hvor meget vand og co2 man har lige har brugt. Miguel fortæller også at han lige nu arbejder sammen med sine studerende på andre interessante features, som kan være med til at kaste lys over hvordan de generative systemer egentligt virker.

Her er så resultatet – et ekko af de fem legofigurer

Miguel driver en hjemmeside, hvor man kan finde andre gode eksempler på relativ ubrugelig men tænkevækkende software. Jeg er personligt ret vild med Probably Not der bruger AI til at fortælle hvad en genstand sandsynligvis ikke er, eller Tastegram der kan afgøre om et billede er god eller dårlig smag og dermed om det skal gemmes.

Bonus-ekko af forfatteren: The image shows a bald man with a beard looking into the camera. He’s wearing what appears to be a grey T-shirt. The background depicts a room with a bookshelf filled with books, giving the impression of a library or a study. There is a ceiling light turned on above him, and the room’s ambient lighting is fairly dim. The image seems to have been taken indoors, likely in a domestic setting.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *