Lynhurtige falske videoer med Akool

Del med dit netværk

Akool hedder en platform der bruger kunstig intelligens til at skabe og manipulere billeder og video. En af deres værktøjer er en ganske effektivt ansigtsudskiftningstjeneste (faceswap), hvor man kan skifte ansigter på videoer (eller billeder). Det er overraskende let og hurtigt og naturligvis ikke bare et spændende værktøj, men i den grad også et potentielt etisk problem. Til gengæld er det også en hurtig måde at få lavet mere nærværende eksempler på Deep Fakes til undervisning.

Med Akool er det meget let at lave ansigtsudskiftning i et videoklip. Upload først billedet du vil bruge og derefter videoklippet. Så er du sådan set færdig…

Tjenesten koster penge at anvende, men ved at tegne et abonnement kan man få 50 kreditter. Man må så leve med at resultatet er vandmærket, hvilket det måske også burde selvom man betalte. Husk også altid datasikkerhed og persondata. Tjenesten er bestemt ikke kosher til elevbrug.

Nedenfor kan man se hvordan en lynhurtig udskiftning af værten fra Danmarks Radios program om kunstig intelligens med mig selv er gået. Med brug af lidt forskellige værktøjer ville man også kunne udskifte lydsiden – og så virker det også lidt bedre hvis den man skifter ansigt på har samme hoved- og kropsform som den man skifter til… Deep Fakes er altså ikke længere noget der kun er få, men noget der er tilgængeligt for de fleste.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *