Sprogmodeller så de fleste kan være med

Del med dit netværk

Sprogmodeller for Dummies er titlen på en kort guide som Troels Jensen fra afdelinge Digital Kompetenceudvikling på Københavns Professionshøjskole har lavet og delt med verden. Som Troels selv fortæller på LinkedIn om dokumentet:

Siden ChatGPT udkom, har mine kollegaer og jeg holdt tonsvis af oplæg om, hvad filan det er for en teknologi, vi har med at gøre. Når jeg taler om emnet med folk uden for AI-feltet, forsøger jeg altid at huske på, hvor forvirrende og uintuitivt et fænomen det var at dykke ned i, da jeg først fattede interesse for AI for år tilbage.

Troels Jensen har sin daglige gang på Københavns Professionshøjskole

“Sprogmodeller for Dummies” med undertitlen “En intuitiv introduktion til teknologien bag ChatGPT” holder langt hen ad vejen hvad den lover. Det er et tilgængelig og informativ guide til et komplekst felt, og man bliver godt ledt igennem forskellen på prædiktive og generative modeller og hvordan sprogmodellerne trænes på en måde som kan forstå uden at man har en teknisk baggrund.

Sprogmodeller for dummies er en god og letlæselig introduktion til sprogmodeller.

Gennem brug af fine metaforer og billeder formår Troels at formidle et komplekst emne på en forståelig måde. Dog kunne dokumentet have gavn af mere dybdegående diskussioner om etiske og ressourcemæssige overvejelser og et blik på betydningselementerne ved teknologien. Her er ærindet for Troels mere fokuseret på selve teknologien.

Dokumentet bliver gjort tilgængelig på KPs side Digidaktik, men kan også hentes som pdf her: Sprogmodeller for dummies


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *