Endnu et spændende SIG-webinar

Del med dit netværk

Torsdag den 11. april var der igen budt indenfor hos IT Vest og deres Særlige Interessegrupper til et spændende webinar om kunstig intelligens. Denne gang var det Sine Zambach der var på besøg for at fortælle om anvendelsesmuligheder og implementering af generativ kunstig intelligens i uddannelsesmiljøer. Det er en stor mundfuld at nå på en times webinar, men heldigvis kan man så også læse Sines rigtigt udmærkede bog AI i gymnasiet.

Sine Zambach var på skærmen, da IT Vest bød på webinar om kunstig intelligens.

I løbet af webinaret kom Sine blandt andet ind på hendes erfaringer med kunstig intelligens i forbindelse med undervisning og videreuddannelse. Det var interessant at høre at hun i denne forbindelse har oplevet at det gav forbedrede resultater ved mere projektbaserede og udviklingsorienterede opgaver, mens det ved færdighedstræning faktisk gav dårligere resultater – for her havde eleverne lænet sig tilbage og overladt alle opgavebekymringer til at de kunne bruge kunstig intelligens.

Sine kom også med en række gode råd – eller måske endda krav – til hvad undervisere og undervisningsinstitutioner skal arbejde med, for at kunne anvende og implementere generativ kunstig intelligens. I forhold til machine learning generelt handler det om at forstå hvordan maskineriet fungere, finde gode brugsscenarier i egne fag og til en vis grad lære computationel tænkning. Mere specifikt i forhold til de generative systemer skal man, udover at skaffe sig en grundlæggende forståelse af hvordan det virker, fokusere på mere bløde kompetencer. Det handler om at lære at skrive gode forespørgsler (prompts), arbejde med hvordan man undersøger om et svar er rigtigt og ikke mindst arbejder med at engagerer eleverne med kunstig intelligens.

Næste SIG-webinar handler om samarbejdende intelligenser

Den 2. maj kan man igen komme til webinar med IT Vest og SIG. Her vil Lilach Mollick, der er direktør for pædagogik på Wharton Interactive, vise forskellige værktøjer og fortælle om hvordan lærere kan udnytte styrker og muligheder ved kunstig intelligens til at udvikle undervisninger. Læs mere og tilmeld dig på https://www.it-vest.dk/arrangementer/sig-webinar-may-2-2024-co-intelligence-ai-and-instruction.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *