Et endnu bedre Ekko giver indsigt i billedskabelse med AI

Del med dit netværk

Jeg har tidligere skrevet om Miguel Sicarts fantastiske projekt Ekko. Nu har han lavet en opdateret funktion der lige giver lidt ekstra med i posen. Grundydelsen er stadig den samme. Man tager et billede som så bliver beskrevet af ChatGPT. Herefter sender man beskrivelsen til DallE som så laver et nyt billede – en slags ekko af det originale.

Hvor man med Ekko alene kan undre sig over hvordan personer på billederne ind i mellem skifter køn og etnisk oprindelse, kan man med Miguels nyeste skabing komme endnu mere ned under huden på processen. Med siden AIsplained.us får man nemlig ikke bare beskrivelsen at se, men får også indblik i den forespørgsel (prompt) som rent faktisk sendes til DallE. Det viser sig nemlig at ChatGPT sender sin forespørgsel til en mindre men fint justeret sprogmodel som tilpasser forespørgslen før den sendes videre til DallE. Alt det er vel beskrevet på hjemmesiden. Her finder man også en lang række eksempler på billeder og forespørgsler.

Dataeksempel 9 fra AIsplained.us.
Original Prompt: The image shows a professional portrait of a woman. She has short brown hair and is smiling at the camera. She is wearing a striped garment that looks like a jacket or sweater, predominantly in shades of blue and white, with what appears to be a decorative pin on the left side. Around her neck is a pearl necklace, and she is wearing pearl earrings. The background is a subtle blue gradient giving a formal and official look to the portrait.

Revised Prompt: Create a professional portrait of a Black woman with short brown hair, smiling at the camera. She is wearing a blue and white striped jacket or sweater, adorned with a decorative pin on the left side. Around her neck is a pearl necklace, and she also sports pearl earrings. The backdrop of the portrait is a subtle blue gradient, providing an official and formal undertone to the image.

Hjemmesiden kan kun i meget begrænset omfang anvendes til egentlig produktion, men den er en guldgrube i forhold til at demonstrere hvordan modellerne fungerer og tale om hvordan bias optræder og ikke mindst imødegås af skaberne af de store generative chatbots. Man skal som altid være meget opmærksom på hvilke billeder man tager, men selv med bamser og stilleben kan man få meget interessante resultater – og så kan man også dykke ned i de over 100 dataeksempler som Miguel indtil videre har lagt på siden.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *