Faktatjek – nu også på billeder

Del med dit netværk

Der findes mange falske oplysninger på nettet og især deling på sociale medier gør at man let møder historier der er lidt for gode (eller dårlige) til at være sande. Et af de store problemer er at de fleste af os deler før vi tænker – eller endnu bedre faktatjekker. Vi har tidligere skrevet om TjekDet og Snopes.com, men faktisk har Google også en ganske velfungerende service med faktatjek på https://toolbox.google.com/factcheck. På de danske resultater er det tydeligt at der er et samarbejde med TjekDet, som altså er et rigtigt godt sted for danske nyheder og opslag, men når man bevæger sig ud over de danske sproggrænser er servicen også ret imponerende.

De seneste danske faktatjekkede historier. De kommer alle fra TjekDet.

For nylig har Google opdateret funktionen til også at virke med billeder, der enten kan uploades eller linkes med URL for at tjekke om de bruges i falske nyheder. Man kan læse meget mere om hvordan funktionen bruges hos TjekDet på https://www.tjekdet.dk/guides/afsloer-med-faa-klik-om-et-billede-er-blevet-faktatjekket. Her kan du også læse om hvordan Google allerede har indarbejdet nogle af funktionerne direkte i deres søgeredskaber.

Man skal dog huske at det kun er billeder (og andre medier) der er blevet faktatjekket man kan finde. Helt ny scams og falske nyheder vil ikke nødvendigvis være opdaget endnu, men ved at tjekke dine kilder med Googles Faktatjek kan du i hvert fald undgå at dele gamle falske nyheder og forhåbentligt være med til at stoppe endnu en runde i fakemøllen.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *