Fin guide til kunsten at prompte

Del med dit netværk

På Cpbbusiness er de to lektorer Just Kjærgård Pedersen og Per Bergfors i gang med forskningsprojektet “Virtuelle assistenter” hvor de undersøger effekten af at integrere generativ kunstig intelligens i undevisning. De har særligt fokus på brug af chatbots som virtuelle assistenter og det er der netop kommet en fin lille udgivelse om at forespørge – eller prompte – ud af.

Udgivelsen hedder slet og ret AT PROMPTE og kommer omkring en lang række tilgange omkring det at forespørge chatbotter. Udover at give et godt og hurtigt overblik over forskellige strategier, behandler udgivelsen også udfordringer med bias og hvordan man kan minimere disse ved gode forespørgsler.

Med 29 sider er AT PROMPTE hurtigt læst – men stadig god at blive klog med

Dokumentet er en informativ og grundig vejledning i brugen af prompting i arbejdet med AI, som ChatGPT. Guiden er velstruktureret og dækker en række af de vigtigste strategier gennem en analystisk tilgang.

Selvom guiden er et kort dokument kan den dog stadig være noget omfattende for nybegyndere. Jeg savner også de to strategier jeg selv ser som de vigtigste: Jo længere man forespørger jo mere giver man forudsigelsesmaskinen at arbejde med, og husk at tilføje noget støj – noget uventet – så modellen ikke bare svarer med leverpostej.

Når det er sagt er AT PROMPTE  en nyttig vejledning for dem, der ønsker at forbedre deres evner til at interagere med og udnytte chatbotter mere effektivt. Den er særligt relevant for dem der arbejder professionelt med feltet og er velbegrundet og med både kilder og gode eksempler.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *