Norsk chatbot til skolebrug

Del med dit netværk

Skolebot er navnet på en tjeneste som giver lærere og elever adgang til tekstbaseret generativ kunstig intelligens. Tjenesten er udviklet af det norske opstartsfirma Teklos med støtte fra Innovasjon Norge, men er oversat til både dansk og svensk. Under motorhjelmen bruger sprogmodeller fra ChatGPT der afvikles på Azureservere i Sverige og tjenesten tilbyder både login og databehandleraftale. Den kan også benyttes uden login.

Skolebot tilbyder en række forskellige værktøjer som giver specifikke men begrænsede muligheder.

Der hvor Skolebot for alvor adskiller sig fra chatbotternes almindelige funktioner, er at man starter med at vælge en specifik bot, der er programmet til at opføre sig på en bestemt måde inde for bestemte rammer. Man kan således godt få hjælp til at skrive en opgave, men botten insisterer på at spørge og diskutere fremfor bare at give svaret. Den er programmeret til at man skal lære noget.

Med denne tilgang adskiller Skolebot sig fra for eksempel SkoleGPT der er et mere åbent system. Det er interessant og både en styrke og en svaghed. De specifikke værktøjer går at det er en mere kontrolleret brug, men samtidig er det på nuværende tidspunkt meget begrænset hvilke modeller der findes.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *