Promptplakat til SkoleGPT

Del med dit netværk

SkoleGPT har fået en påskegul plakat der kan hjælpe elever (og lærere) med at lave gode forespørgsler – eller prompts – til systemet. Der er mange tilgange til hvordan man kan lave fornuftigt opbyggede forespørgsler og hovedreglen er vel blot at jo mere du giver chatbotten at forudsige med jo mere brugbart bliver svaret. CFUs plakat bygger på systemisk funktionel lingvistik. Det lyder meget fornemt, men handler i bund og grund om at se på sproget i konteksten.

Forslaget om at se på forespørgslens felt, relation og måde giver god mening, og kan være en god hjælp til at lave bedre forespørgsler. En af de store successer for chatbotterne er deres simple interface, der gør det let at interagere med sprogmodellerne – men det er også lidt en svaghed, fordi det minder lidt om en søgeboks og dem er vi heller ikke så gode til at bruge. Det er derfor godt at man på denne måde kan øge sin bevidsthed om gode forespørgsler.

 

Plakaten hjælper til bedre forespørgsler og har endda en QR kode direkte til SkoleGPT


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *