Imponerende samling af “magiske” værktøjer

Del med dit netværk

Det jo imponerende hvad man kan klare med ChatGPT eller selv SkoleGPT, nu hvor den nye sprogmodel er blevet implementeret, men det der er chatbotternes store fordel – at de er generelle værktøjer – er også deres svaghed. For det kræver ofte en del viden og arbejde at få lavet ordenlige forespørgsler (prompts). Det er her at forskellige mere specialiserede værktøjer kommer ind. En af disse faldt jeg over for nylig, da det vandt årets House of EdTechs årlige smackdown, hvor de udpeger det bedste edtech-værktøj: Magic School AI.

Magic School er en samling af værktøjer der bruger generativ ai

Magic School er i bund og grund en GPT-motor med et interface der fokuserer på opgaven. Der er en lang række værktøjer, men fælles for dem alle er det indhegner sprogmodellen og laver en stor del af det hårde arbejde i forhold til at udarbejde forespørgsler og lave filtrering af de input man som bruger giver. Værktøjet henvender sig både til lærere og elever, men selvom det overholder en del amerikansk lovgivning, kan jeg kun anbefale det til brug blandt undervisere. Her er dog også rigeligt med gode værktøjer til at der nærmest ikke er en undskyldning for ikke at komme i gang.

Til undervisere indeholder platformen over 60 forskellige værktøjer som kan hjælpe med både planlægning, afvikling og evaluering. Det omfatter blandt andet værktøjer til at lave lektionsplaner, give feedback eller udarbejde mindre delaktiviteter til undervisningen, som opgaver og quizzer og endog udarbejdelse af forældrebreve og hjælpe til specialundervisning.

Her er det værktøjet til at skabe quizsspørgsmål til en youtube-video der er blevet brugt. Ved at angive alderstrin, spørgsmålstype og antal samt en adresse til youtubevideoen er der lavet en række quizsspørgsmål. Under “actions” kan man så vælge at oversætte – blandt andet til dansk.

Magic School AI har en brugervenlig grænseflade, der gør det nemt for lærere at navigere og bruge værktøjerne effektivt. En af de gode ting er at systemet husker valg (for eksempel fag og klassetrin), ligesom man kan tilpasse forsiden til at indeholde de værktøjer og ressourcer man bruger mest. Endelig er der en god historikfunktion så man hurtigt kan finde tilbage til tidligere arbejde. Hver gang man har brugt et værktøj er der endvidere en lille kontekstmenu, der udover at tilbyde kopiering af det skabte indhold også let kan vælge at få det tilpasset i længde, opsummeret eller måske allerbedst: oversat (blandt andet til dansk). Hermed også afsløret at værktøjet er på engelsk (og en række andre sprog, men ikke dansk) og resultater også genereres på engelsk. Systemet kan dog godt forholde sig til dansk input, ligesom man altså kan oversætte til dansk når resultatet er klar.

I den gratis version er der naturligvis nogle begrænsninger, men selv uden at købe abonnement kan man komme ret langt med værktøjet. Det kan sikkert bruges også i videregående uddannelser, men der er ingen tvivl om at det er godt værktøj til grund- og ungdomsuddannelserne.

Magic School AI er en omfattende platform, men de mange værktøjer er let at tilgå og gør kunstig intelligens tilgængelig også uden de store kurser i forespørgsler.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *