Nu kommer til ChatGPT til uddannelsessektoren

Del med dit netværk

OpenAi, som står bag ChatGPT, har netop introduceret en særlig version af ChatGPT som er målrettet til videregående uddannelser, og altså både er tiltænkt til brug blandt studerende, undervisere, forskere og administration.

Versionen har særlig vægt på oprettelse af særlige GPTer, dataanalyse og dokumentopsummering og har en større beskedgrænse end den gratis version af ChatGPT. I forhold til GPTer kommer udgaven også med et administrationssystem så man kan sikre hvem der har adgang.

Det mest interessante er dog fokus på databeskyttelse og adgangsstyring med blandt andet SSO. Det er dog i forhold til amerikansk lovgivning, så selvom der er øget fokus på sikkerhed, er det tvivlsomt om det vil kunne overholde GDPR og dermed kommer til Danmark.

Illustration fra OpenAI

På omtalen er flere eksempler fra de universiteter der gennem brug af Enterprise-versionen har inspireret til den nye version. Her er blandt andet et interessant projekt fra Columbia University, hvor systemet bruges til dataanalyse for at afhjælpe problemer med opioder, mens de øvrige eksempler er mere fokuseret på undervisning og undervisningsudvikling.

Ved at forsøge at blive et vigtigt værktøj på videregående uddannelser, placerer OpenAIs også et strategisk vigtigt sted, hvor de færdiguddannede er vænnet til at bruge værktøjerne, ligesom det også kendes fra kontorpakker og styresystemer.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *