Remix klassisk kunst med forespørgsler

Del med dit netværk

Det kan godt være det ikke ligefrem går godt med Googles forsøg med kunstig intelligens for tiden, men jeg er nu stadig ret vild med deres eksperimenter på Google Arts and Culture. For leden faldt jeg over Art Remix, som er muligheden for at remixe en række kunstværker ved hjælp af generativ AI. I modsætning til helt åbne billedgeneratorer, kan man kun vælge at udskifte en del af en prompt der er skrevet til det kendte kunstværk. Man kan altså ikke ændre alt, men kan vælge hvor man vil forsøge at udfordre kunsten.

For alle kunstværkerne er der således allerede udvalgt nogle ord eller sætninger som man så kan klikke på og skifte ud og således lave en ny forespørgsel. Det er både sjovt og så sidder man efter hvert forsøg og overvejer om den egentligt ramte Money, Veermeer, Munch eller hvilken maler man nu har remixet med sin forespørgsel.

Måske var det egentligt meget godt at Munch ikke valgte at male en hund…

  • https://artsandculture.google.com/experiment/art-remix/2gFc5DkygEURfw

Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *