Få hjælp til at komponere dit næste midi-hit

Del med dit netværk

I bund og grund er Aiva er midi-editor. Altså en musikeditor hvor man kan finde instrumenter og lave tracks helt fra bunden. Den spændende sovs i systemet er at man kan få hjælp fra den kunstige intelligens. Man starter med at oprette en stilart (eller flere) med instrumenter og grundindstillinger og så kan man, når man vil komponere, starte med at få lavet dele (eller hele) stykket med udgangspunktet i denne stilart. Efterfølgende kan man selv arbejde videre, da systemet egentligt bare har fyldt instrumenter og toner ud i forhold til stilart og ønsker til den specifikke produktion.

Når musikken er færdigkomponeret af systemet har man fuld kontrol over de forskellige instrumenter og kan arbejde videre som i et hvert andet midi-redigeringssystem. Man kan naturligvis også downloade musikken som MIDI og arbejde videre med den i andre redigeringsprogrammer.

I den gratis version af systemet (som dog kræver login, men rent faktisk giver en både en end-user-agreement og en privacy policy) kan man kun downloade tre kompositioner om måneden og man kan ikke anvende dem kommercielt. Men som underlægningsmusik til videoproduktioner eller måske til en sangprojekt i musik kan man altså godt arbejde videre.

Nedenfor afsløres det, at man selv med kunstig intelligens som hjælpemotor skal have lidt flere toner i livet end jeg har for at lave noget der er godt… Eller måske bare have holdt igen med banjoen:

 


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *