Gibbly: Endnu et spændende AI-værktøj til præsentation og quiz

Del med dit netværk

Gibbly hedder endnu et spændende værktøjer til at hjælpe læreren med forberedelsen. Gibbly har to værktøjer der hedder Lessons og Quizzer.

Gibbly har et let og legende interface som gør det let at bruge. Man kan få en konto med mail og kodeord eller anvende en eksisterende Google konto.

Lesson Plans – automatiske præsentationer

Det første er i bund og grund et præsentationsværktøj, men man kan få den kunstige intelligens til at lave præsentationen for en. Det forløbet i et par trin. Først angiver man emne og aldersgruppe og så kan man enten selv indtaste læringsmål, forløbsplan med videre, eller man kan få maskinen til at generere det og efterfølgende laves så en præsentation. Denne kan man enten vise eller dele med sine elever. Her er det værd at bemærke at systemet både giver mulighed for direkte deling eller for at oprette klasser (men en unik delings-url) som man så deler indhold med. Det er med andre ord kun læreren der skal logge ind i systemet.

Både quizzer og præsentationer kan skabes automatisk. Dog opfordrer systemet til at man altid kigger det igennem inden man deler med eleverne 😉

Quizzer på flere måde

Den anden del af systemet er quizzer. Her er man efterhånden blevet forvænt med Kahoot! agtige quizzer, og selvom man ikke helt slipper for musik og lydeffekter er quizzerne faktisk tænkt lidt anderledes i afvikling. Man kan nemlig afvikle i “teammode” eller som “soloplay”. Det sidste er bare muligheden for at prøve quizzen, men i teamudgaven (som er tænkt til afvikling i klassen) inddeles deltager i teams og i teamet skifter man til at være den der skal svare. Samtidig er det ikke på tid, så man har mulighed for at diskutere svaret i teamet. Det er egentligt meget sjovt. Selve quizzerne er simple at lave og igen kan man også få hjælp af den generative kunstige intelligens.

Jeg kan især godt lidt ideen med at eleverne deltager i hold og at man, hvis man sidder sammen i holdende, også kan diskutere og forholde sig til spørgsmålene.

Prøv en soloquiz her og se om du ved noget om The 27 Club.

Gratis men engelsk (og fransk)

Gibbly kan bruges gratis. Man har et begrænset antal tokens til generation om måneden og kan kun arbejde i engelsk og fransk. Hvis man opgraderer til en betalt version kan man vælge en del flere sprog, men desværre ikke dansk.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *