Hvor normal er du?

Del med dit netværk

Hvad kan dit ansigt fortælle om dig og hvilke algoritmer samler data om det (og andet) mens du browser? På hjemmesiden How Normal Am I finder man en slags mellemting mellem et eksperiment og en interaktiv dokumentar, hvor man oplever hvad kunstig intelligens kan få ud af dit udseende. Det er den gode gamle maskinlæring og ikke den generative slags, og algoritmerne kommer omkring alder, køn, BMI, udseender og kommer endda med et bud på  den forventede levealder (hvilket minder mig om et klassisk afsnit af The IT Crowd). Det er ikke bare for sjov, for undervejs bliver man også klogere på hvor den slags algoritmer anvendes fra sociale medier til forsikringsselskaber.

Det kræver dog at man er villig til at tænde kameraet og lade computeren kigge med. De lover dog at alle beregninger foretages i browseren og der ikke sendes data videre…

Det er den hollandske kunstner Tijmen Schep der står bag og siden er udviklet med støtte fra EU som en del af Sherpa, et forskningsprojekt som undersøger netop de udfordringer der er med brugen af kunstig intelligens. Og selvom siden ikke er spritny, er det stadig ganske lærerigt.

Find ud af hvor normal du er – eller i hvert fald ser ud – når algoritmerne skal vurdere.

Når du er færdig med at finde ud af hvor normal du er kan du også se om du kan snyde et kamera til ikke at genkende dig på https://www.areyouyou.eu/


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *