Ny blog om kunstig intelligens

Del med dit netværk

Lærer og CFU-konsulent Mikkel Aslak er en vigtig stemme i forhold til teknologiforståelse generelt og kunstig intelligens i særdeleshed. Det har vi også tidligere haft glæde af her på IT Torvet, hvor Mikkel blandt andet har skrevet om hvordan Kunstig intelligens kalder på teknologiforståelse og vi har omtalt nogle af hans tanker om prøver og prøveformer i Lidt om prøverne fra en af eksperterne, Efter af have været med i Ekspertgruppen der gav os anbefalingerne til hvordan man bør behandle fremkomsten og udbredelsen af generativ kunstig intelligens har Mikkel gjort sig så mange tanker om den kunstige intelligens at hun nu lancerer sin egen blog om emnet. Bloggen med titlen AI i skolen, kommer til at fokusere på brugen af kunstig intelligens i undervisningen. Bloggen henvender sig primært til undervisere og pædagogiske konsulenter og Mikkel vil bruge den til at dele sine erfaringer, overvejelser og idéer fra arbejdet med AI i skolen som både lærer og konsulent.

I en af de første indlæg har Mikkel samlet en lang række links til tidligere indlæg og materialer som kan findes andre steder.

Som sagt udspringer materialet til bloggen fra Mikkels deltagelse i Undervisningsministeriets ekspertgruppe om nye prøveformer, men også fra hans arbejde som CFU-konsulent, hvor han blandt afholder oplæg og workshops om netop AI i undervisningen. Bloggen er ikke Mikkels første. Han har allerede både en blog om Podcast i skolen og en om God skærmtid.

Bloggens hovedformål bliver at dele den praksisnære viden, Mikkel opnår gennem sit arbejde, med et bredere publikum, herunder vinkler og nye ideer han udvikler i forbindelse med afholdelse af workshops og oplæg. Forhåbentligt kan det hjælpe med både ressourcer og vejledning til undervisere og ledere der ønsker at udforske feltet yderligere.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *